SCHADUWBORDER • BLOEIENDE VASTE PLANTEN


SCHADUW
Een schaduwrijke plek in de tuin is juist erg goed geschikt voor beplanting. Deze is namelijk af te stemmen op de omstandigheden, waar dat bij bestrating veel minder het geval is.

Even ter herinnering: een schaduwrijke plek krijgt minder dan 2 uur (volle) zon per dag, een plek in de half-schaduw minder dan 4 uur.

GEZELLIG WAT BLOEMEN
Eerder vertelde ik al meer over groenblijvende planten in een schaduwrijke border. Maar natuurlijk is het wel zo leuk dat er ook op zo'n schaduwrijke plek wat te beleven valt. En bloemen zorgen gemakkelijk voor wat leven in de brouwerij met hun kleuren. Hosta's zijn misschien wel de bekendste schaduwbloeiers, maar zo zijn er nog wel een paar leuke:PS: Op de bovenstaande foto staan: Geranium [waarschijnlijk] x riversleaianum 'Russell Prichard' , de mooie gevederde bladeren en purpuren stengels zijn van Actaea (voorheen Cimicifuga) simplex 'Atropurpurea' (zilverkaars), op de achtergrond staat een Hydrangea (schermbloemige hortensia) te bloeien en net links buiten de foto bleek een spontane opkomst te zijn van een Anemone hybrida 'Honorine Jobert' (herfstanemoon)

PS: de foto's van de bloemen komen van Directplant

Reacties